Buhar Sistemlerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Eğitimi İzmir’de Gerçekleştirildi
 Buhar Sistemlerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu: İZMİR

18 Temmuz 2018 tarihinde Wyndham Grand Hotel- İzmir’de yapıldı. 

“Buhar Sistemlerinde Enerji Verimliliği" eğitimini gerçekleştirilen MaxVal, buhar cihazları ve tesisat sistemleri konularında en güncel bilgileri Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları ile paylaştı.

MaxVal Buhar Teknolojileri Genel Müdürü Cafer Ünlü(Mak. Müh.) tarafından seminer esnasında anlatılan konular 5 ayrılmıştır. Konular, “Enerji tasarrufunda 5 Noktada 15 öneri, yüzde 20’ye varan tasarruf” ifadesiyle vurgulanmıştır.

Bunlar; Kazan Dairesi, Buhar Üretimi, Buhar Dağıtımı, Kondens Tahliyesi ve Yalıtım olmaktadır. Konuların alt başlıkları aşağıda yer almaktadır:

- Buhar kazanı verimliliği ve izlenmesi

- Yakma sistemleri ve optimizasyonu

- Besi suyu kalitesinin enerji tasarrufundaki önemi

- Blöf sistemlerinde kayıpların azaltılması, flaş buhar ile enerji geri kazanımı

- Kazanların çalışma kapasiteleri ve verimliliğe etkisi

- Baca gazı ısısının geri kazanımı; ekonomizer ve reküperatörler

- Buharın kalitesi ve verimliliğe etkisi

- Buhar basıncı ve verimlilik.

- Buharın kuruluk oranının artırılması

- Buhar borularının doğru ölçülendirilmesi, tasarım ve uygulama örnekleri

- Kondenstop türleri, seçimi ve uygulama örnekleri

- Isı eşanjörlerinde kondens tahliyesi için doğru çözümler

- Kondenstop buhar kaçağı kontrolü ve uygulanan yöntemler

- Kondensin geri döndürülmesi ve flaş buhar ile enerji geri kazanımı

- Buhar ve kondens hatları ile basınçlı kap ve tankların yalıtımı.

Enerji, Tekstil, Elektronik, Ambalaj, İlaç, Gıda-İçecek ve Turizm gibi sektörlerin önde gelen firmalarından; Firma Sahipleri, Firma Yöneticileri, Genel Müdürler, Teknik Müdürler, Üretim Müdürleri, Bakım Müdürleri, Yardımcı İşletmeler Sorumluları ve Makina Mühendisleri seminere katılım sağladı.

Seminer sonunda yeni basılan “Buhar Sistemleri-Tasarım, Uygulama, İşletme Kitabı 3” ve birçok Maxval dökümanı dağıtıldı.

Yorum